Biográfia

Hittük akkor, ha kinyílik a világ

biografia01

Vörös István – énekes, gitáros, dalszerző 15 éves korában kezdett zenélni különböző amatőr zenekarokban. (Vörös és fekete, Káosz, Kotló-gátló, Jam, Record). Ebben az időszakban, több – azóta szintén önálló karriert befutott – sztárral játszott együtt, mint pl. Leslie Mándoky, Vikidál Gyula, Majsai Gábor.

1975-ben a legendás gitárkirály Radics Béla helyére került, a Nevada zenekarba. 1977-ben az akkor legnépszerűbb magyar zenekar az Omega Időrabló c. lemezének turnéján – mint session zenész – mutatkozott be.

1978-ban az Olympia együttes gitáros szerzője. 1979-ben katonaideje alatt szervezte első saját zenekarát, a Hadi-rock formációt, ahol már kizárólag saját dalait énekelte, gitározta.

Ajtók előtt

1981-ben leszerelt és megalakította a Prognózis együttest:

Vörös István: ének, gitár;
Jankai Béla: billentyűk;
Kormos Gábor: basszusgitár;
Bártfai György: dob;
Klemm Ervin: gitár.

Egy hónappal ezután megnyerték a Rock Reflektor című tehetségkutató versenyt, majd meghívást kaptak az első jelentős magyar rock-fesztiválra, Dorogra, ahol több tízezer ember előtt arattak sikert.

1982-ben megjelent az első sikert hozó Hajsza közben / Nyári éjszakák c. kislemez. A címadó dal adta meg az akkori zenekar stílusát is, melyet hajsza-rock néven emlegetnek, és ez a dal vezette heteken keresztül a Magyar Rádió és a Magyar Ifjúság c. ifjúsági lap közös slágerlistáját.

1982-ben indult klubjuk Csepelen a “Rideg”-ben. Sokan itt váltak a zenekar hű rajongójává, itt alakult ki törzsközönségük.

1984-ben megjelent első nagylemezük az Előjelek, majd 1986-ban a Tele van a város szerelemmel, mely az igazi népszerűséget jelentette a zenekarnak.

Nekifeszülve a  rock & roll-nak

Ebben a korszakban olyan Magyarországon fellépő világsztárok előtt koncerteztek, mint Tina Turner és Alvin Lee.

Éveken keresztül felejthetetlen koncerteket adtak a legendás Budai Ifjúsági Parkban, majd később a Petőfi Csarnokban sok ezer ember előtt.

E korszak minden jelentős rockfesztiváljára meghívást kaptak, (Pusztavacs, Tőserdő, Népstadion-kert, BS–Pop-Majális), részt vettek minden segélykoncerten (Éhező Afrikáért, Mozgáskorlátozottakért ’81.)

Míg bírja a torkunk énekelünk

1987-ben Vörös István egy új formációval adta ki a Piknik Club című albumot, mellyel még szélesebb közönségréteget hódított meg.

1988 őszén Kárpát-Ukrajnában  turnéztak.

1989-től két évig Svájcban és Lichtensteinben zenélt.

Ülj be mellém, előttünk az út

1991 tavaszán Vörös István és a Prognózis néven, új társak kíséretével jelenik meg a hazai koncertdobogókon.

Ekkor indul klubjuk a Kőbányai Szabadidő Központban, mely 1999 áprilisáig minden második héten esemény volt a rajongók életében.

Minden klub-koncertjük alkalmával megjelent rajongói újságjuk a KÖSZI-ÚJSÁG, melyből részletesen nyomon követhető a zenekar története.

1993-ban megjelenik az Ez egy kutya világ c. album, mely a rendszerváltás időszakának hangulatait tükrözi. Meghívást kaptak Budapest egyik legnagyobb ifjúsági rendezvényére a Diákszigetre, ahol ezrek énekelték a korábbi sikerdalokat és megszerették az újabbakat.

1993–1999-ig minden évben fergeteges koncerteket adtak a Csörge-tavi Rockfesztiválon is.

1994 szeptemberében a Manfred Mann’s Earth Band vendég-zenekaraként léptek fel a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.

1994-ben a Hungaroton Gong a közönség legnagyobb örömére megjelentette a Legjobb Prognózis dalok 1981–1987. c. válogatáslemezt.

Nyomul a zenekar, fenn vannak a kezek

biografia05

1995-ben Minden viharon át címmel új CD és kazetta jelenik meg az üzletekben. A lemezbemutató koncert szeptember 9-én a Budai Parkszínpadon volt, melyről hang- és filmfelvétel is készült.

Ezt a 60 perces koncertfilmet minden jelentősebb tv-csatorna a műsorára tűzte.

1996-ban még a koncertlemez megjelenése előtt kiadásra került egy maxi CD, mely két dal audio verzióján kívül egy videoklipet és Vörös István eddig megjelent dalainak szöveggyűjteményét is tartalmazza.

Októberben került a boltokba a koncerten rögzített teljes anyag Én az időt nem sajnálom címmel, mely az első koncertlemez a zenekar történetében.Vörös István

Az MSat Music Box listáján hónapokig szerepeltek az Olyannak szeress, Ne zavarjon senki, Végre elrepülhetünk, és a Veled újra kezdeném című klipjeikkel.

1996-ban több koncertet adtak Prágában. Kapcsolatba kerültek Joe D’Urso, énekes, szerző gitárossal, aki 1997 júniusában Európába látogatott. Három közös koncertjük volt Budapesten, egy Pozsonyban és Prágában.

1998 februárjában D’Urso újra Magyarországon vendégeskedett.

Vörös István

… És ma újra itt vagyunk, látod

1997. másik legnagyobb eseménye, hogy októberben megjelent a Szűk nekünk ez a város című CD és kazetta.

A dal még most is a régi c. dalból készült videoklip egyik helyszíne az Üllői úti FTC Stadion volt.

A zenekar tagjai 1991–1999:

    Vörös István: ének, gitár, szájharmonika, mandolin;
    Szentmártony Imre: szaxofon;     Bolla Zsolt: dob;
    Gyurik Lajos: dob;     Egri László: gitár;
    Káptalan András: gitár;     Mándoki Sándor: szintetizátorok;
    Nagy László: dob;     Radul Zoltán: szaxofon;
    Rácz László: basszusgitár.

Vörös István

A magányos utazó

1999 elejétől Vörös István szólópályára lépett. Az MTV 1 Zeneszombat c. műsora bemutatta a Hova menekülj c. dalát.

Egyik akusztikus koncertjét a TV 11 rögzítette, és több csatorna
is műsorára tűzte.
Szóló akusztikus koncertjein a legújabb szerzemények mellett a régi dalok akusztikus gitárra, szájharmonikára, mandolinra áthangszerelt változatai is szerepelnek.

1999 májusában megjelent To Get On With Me c. első angol nyelvű albuma. Októberben Napszerelmesek címmel, az 1990–99 között írt szerelmes dalait tartalmazó lemez került az üzletekbe.

2000 novemberében jelent meg a rajongók által már nagyon várt Magányos utazó című lemeze.

Ugye megtaláljuk egymást, csak egy jelre vágysz!

A Magányos utazó című lemez 12 vadonatúj dalt tartalmaz. Az albumról új, semmihez sem hasonlítható hangulatú, hangszerelésű és hangzásvilágú dalokat hallhatunk.

A dalok hangulata a lírai önvallomástól (Legbensőbb énem, Magányos utazó) a 40-en túli férfiak kapuzárási pánikhangulatán át (Nem várok, míg lemegy a nap) a humoros Agglegény-dalig igen széles skálán mozog.

2001. február 17-én a Budapest Kongresszusi Központban került megrendezésre a Magányos utazó című lemez bemutatója. A hangulat ismét a régi volt a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Vörös István

A közönség már nagyon régen várta az új találkozást, és önfeledten énekelte az új és a régebbi dalokat is.

Közreműködtek: Boros Attila – billentyűk, Horváth Róbert – dob, Kékkői Zalán – gitár, Kucsera Géza – szaxofon, Kolbe Gábor – percussion, Markos Gergely – basszusgitár.

Vendégek voltak: – Jankai Béla, az első Prognózis formáció oszlopos tagja. (Külön érdekesség, hogy pontosan 20 éve, február 17-én egy budaörsi faházban kezdték próbálni a később ismertté vált dalokat.)

– Menyhért Judit, aki duettet énekelt Vörös Pistivel. A koncertről egy hosszabb koncertfilm készül, mely késő tavasszal kerül bemutatásra.

Új színt, új reményt hoz a reggel

Vörös István

A Magányos utazó című album jóslat volt az előadó számára.

2001. március 16–17–18-ra meghívást kapott Querétaro-ba (Mexikó) egy nemzetközi zenei fesztiválra, ahol a három egymást követő este nagy sikerrel lépett fel a város különböző színpadain.

A dalok angolul, magyarul, és spanyolul hangzottak el. A zene és az előadásmód ugyanúgy megragadta a közönséget, mint itthon. A koncert csúcspontján mindenki együtt énekelte az Agglegény-dal refrénjét spanyolul.

Valószínűleg ez keltette fel az Mexico TV érdeklődését is, akik interjút kértek tőle a koncert után.

2001 őszén az egyik legnagyobb esemény a Petőfi Csarnokban rendezett, október 6-i Prognózis jubileumi koncert volt. Város szerte hirdették a plakátok, hogy újra Tele van a város szerelemmel, újra színpadon a legendás Prognózis, csak a 80-as évek dalaival.

A koncertet óriási érdeklődés előzte meg. Ez alkalommal a PECSA kicsinek bizonyult, sajnos többek nem jutottak be. A hangulat egy évtized osztálytalálkozójára emlékeztetett, ahol régi ismerősök boldogan ölelték egymást, s együtt nosztalgiáztak tinédzserkoruk kedvenc dalaira. A koncertet a SATeLIT TV rögzítette.

2002. március 9-től 26-ig István Mexikóban koncertezett zenekarával. Öt város, öt koncert két nagy fesztivál 23.400 km földön, vízen, levegőben.

Januártól a rádiók az angol nyelvű To Get On With Me című lemezzel népszerűsítették a produkciót. Így sokaknak nem hangzottak idegenül a dalok, melyeknek nagy részét István angolul ill. spanyolul énekelte.

A 2002-es túra állomásai voltak: Mexikó City, Querétaro, Jalpan, Cumbre Tajin, Posa Rica, Amaelco, Acapulco.

2002 júliusától az eddigi formáció három vokalista lánnyal és egy ütőhangszeressel egészült ki. Ez a formáció augusztusban már kétszer meghívást kapott Erdélybe, Csíkszeredára és Székelyudvarhelyre.

2002. október 5-én Az őszi prognózis: Vörös István jubileumi koncertje címmel felejthetetlen hangulatú koncertet adott Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Meghívott régi barátok, zenésztársak is felléptek. Színpadra léptek: Jankai Béla, Klemm Ervin, Révész Sándor, Majsai Gábor, Bolla Zsolt.

2002. november 9-én megjelent az októberi Jubileumi koncertlemez Táncol a világ a feje tetején címmel. 17 dal, köztük három új kapott helyet a 74 perces albumon.

2003. március 1-jén Vörös István és zenekara újra a Petőfi Csarnokban koncertezett. A kettős koncert A hazai rock nagy túlélői címmel került megrendezésre. A koncert csúcspontján Takáts Tamás is beszállt, s együtt énekelték “én az időt nem sajnálom, csak élni szeretnék.”

2003. október 4-én megjelent a Prognózissimo koncertalbum, melyen a Prognózis korszak legjobb dalai hallhatók.

Vörös István

12 tetten ért pillanat

2004 szeptemberében megjelent a 14. albuma Tettenérés. 12 új dal, 12 tetten ért pillanat. A felvételeken a régi zenésztárs, Jankai Béla is közreműködött, Hammond orgonán.

2004. október 9-én a Petőfi Csarnokban volt a Tettenérés lemezbemutatója is. A fantasztikus hangulatú koncert pillanatait több kamera rögzítette, melyből koncertfilm készült, és 2005 szeptemberében Tetten értük a pillanatot címmel jelent meg DVD-n.

2005 decemberében meghívást kapott Szarajevóba és Párizsba. A Holiday Inn-ben és az Alcyon Klubban tartott szóló akusztikus koncertjein saját dalait magyarul és angolul énekelte.

A párizsi koncert folytatásaként 2006 májusában szóló akusztikus koncertet adott Brüsszelben, majd zenekarával Erdélyben, Baróton egy nagy fesztivál vendégei voltak.

2006 decemberében Dél-Koreában, Szöulban az Európa-Korea Gála keretében két szóló akusztikus koncerten mutatkozott be a távol-keleti közönségnek. Az eseményről a Korea Herald tudósított, a Korea Times pedig fényképes interjút közölt.

Vörös István2007 első nagy eseménye a Petőfi csarnoki Prognózis koncert volt február 24-én. “Én az nem sajnálom” hirdették a plakátok városszerte. A Petőfi Csarnokot megtöltötték az ország különböző pontjairól érkező régi-új barátok, ismerősök, rajongók.

A 25 éves jubileumi koncert hangulatáról a honlap Fórum bejegyzéseiben olvashatjuk a leghitelesebb véleményeket. A koncert napján jelent meg a Prognózissimo DVD. Szeptemberben a Magányos utazó – Koncert a Kongresszusi Központban c. DVD került kiadásra.

2008 tavaszán meghívást kapott a Rock Aréna 2. c. rendezvényre, a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a műfaj hazai legjobb képviselői mellett adott közel egy órás koncertet.

2009 októberében elkezdődtek a budapesti Előjelek Stúdióban egy új stúdióalbum és egy akusztikus válogatáslemez felvételei.

Vörös István

Az egyik dal rólad szól!

2010. újra mozgalmasan, külföldi fellépésekkel indult. Februárban Szófiában a Magyar Kulturális Intézetben, majd márciusban Torontóban játszott három szóló akusztikus koncertet.

Még ugyanebben a hónapban érkezett Göteborgba, a Körösi Csoma Társaság meghívására, ahol egy másfél órás akusztikus koncerttel varázsolta el a hallgatóságot.

2010. október elején megjelent a Magaslesen és a Mélyföld című album. 17 vadonatúj dal a Magaslesen című albumon, és 17 legendás dal a Mélyföld című válogatás lemezen a Prognózis korszaktól napjainkig, akusztikus hangszerelésben.

Az ilyen kettős album megjelenése még világviszonylatban is ritkaság.

2011 áprilisában a budapesti SYMA Csarnokban ünnepelte 30. születésnapját. A koncertről az MTV 1 koncertfilmet készített, melyet ez év szeptemberében tűzött műsorra.

2012. július 7-én megjelent a Hallgass, ha jót akarsz! válogatásalbum. A CD-n 18 dal hallható, köztük egy vadonatúj, az Engedj be a jóba, a többi már korábban publikált, újrakeverve, új hangszerekkel, effektekkel, megújhodva került a korongra.

2012 – A legjobb Vörös István-dalok 1.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2013 – A legjobb Vörös István-dalok 2.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2014 – A legjobb Vörös István-dalok 3.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2015 – A legjobb Vörös István-dalok 4.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2016 – A Rádió Rock 95.8 FM egyik alapítója.

2017 – A legjobb Vörös István-dalok 5.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2018 – Vörös István: A 100 legjobb dalszöveg  
              (szövegkönyv)

2019 – Önvallomás – Én az időt nem sajnálom  
              (önéletrajzi könyv)

2020 – Anyu levelei album  

2021 – Így is lehet – A legjobb Vörös István-dalok 6.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD

2021 – Mindenkinek jó lesz album  

2022 – Így is lehet – A legjobb Vörös István-dalok 7.  
              Hallgass, ha jót akarsz! CD


Dalok a Prognózistól napjainkig Jubileumi koncert
2018. március 3.

MOM 2018

Több mint koncert! Én az időt nem sajnálom koncert
2019. március 23.

MOM 2019

Vörös Pisti 65 Jubileumi koncert
2020. április 4.

MOM 2020

Vörös István folyamatosan koncertezik itthon
és a nagyvilágban.

Szuggesztivitása nemcsak a nagy koncert-színpadokon, hanem egy szóló akusztikus est meghittebb keretei között is magával ragadja a közönséget. (Lásd a Koncertek menüpontot!)

A zenekar tagjai:

Tót Attila – billentyűk;
Egri László – gitár;
Vincze Zoltán – basszusgitár;
Horváth Róbert – dob.

English Biography

“Once we believed that the world opens up”

STEVE RED (Vörös István) – singer, guitar player, song-writer – started to play music in different amateur bands when he was 15 years old.

During this period he played with several stars – who have made their own careers since then – like Leslie Mándoky.

In 1975 he took the place of the legendary Hungarian guitar-king, Radics Béla in the band ‘Nevada’.

He introduced himself as a player in 1977 during the tour of the record called (Time Robber of “Omega”, the most popular Hungarian band of the time.

He was the guitar player and song-writer of “Olympia” in 1978. In 1979, during his service in the army he formed his first own music band, “Hadi-rock” where he only played and sang his own songs.

Vörös István

“In front of doors”

In 1981 after his service he formed the “Prognózis”.

A month later they won a talent scouting competition called “Rock Reflector”, and were invited to the first significant Hungarian rock festival at Dorog, where they met with great success in front of several thousands of people.

The first single that became a hit was published in 1982 and had the title (Let Me Live My Own Life / Summer Nights. The title giving song gave the band’s style that is referred to as rush-rock, and this song was No 1 on the common top lists of the Hungarian Radio and the Hungarian Youth magazine for several weeks.

Their club started in 1982 in Budapest. This was a place where many people became their faithful fans and where their audience took shape. Their first LP, the Signs was published in 1984, and the second called Our Town is Full Of Love from 1986 brought real popularity for the band.

“Get straight right into rock & roll”

In this period they gave concerts before world stars playing in Hungary such as Tina Turner and Alvin Lee.

They had unforgettable concerts for years in the legendary Youth Park of Budapest and later in a Sports Hall in front of several thousand people.

They were invited to all the significant rock festivals of this period, and took part in all assistance concerts Live Aid For Africa and Concerts For the Disabled.

“We sing until our throat can stand it”

STEVE RED presented his Piknik Club album in 1987 with a new formation, and made conquest of the hearts of a wider stratum of audience.

They went on a tour in Carpathian-Ukraine on the autumn of 1988.

He played in Switzerland and Lichtenstein for two years from 1989.

“Sit beside me, come my way”

He appeared on Hungarian stages as STEVE RED (Vörös István) & the Prognózis in the spring of 1991 accompanied by new fellows.

That was the time when their club started in one of the Leisure Center of Budapest, which become a great event for the fans every second week until April 1999.

Their fan magazine was published at every club concert. From that the history of the band can be easily tracked down.

Vörös István

The album named “Good Bad World” that represents people’s mood during the change of regime, was published in 1993.

They were invited to one of the greatest junior programs of Budapest,the PEPSI Island, where thousands sang their earlier hits and became fond of the new ones.

They also gave concerts every year between 1993 and 1999 at every Hungarian rock festivals. In September 1994 they played as the guest band of the Manfred Mann’s Earth Band in the open-air theatre of Budapest. For the greatest gladness of the audience a record company Hungaroton published in 1994 The best of Prognózis 1981–1987.

Vörös István

“The band advances, hands in the air”

A new CD and cassette showed up in the music shops in 1995, named All Against the Odds. The introducing concert of the record was on 9. September at Park Stage of Buda, about a record and a film was made.

This 60 minutes long concert film was broadcast by every important TV-channel.

Before the concert album, in 1996 a maxi CD was published that contained a video clip and the lyrics of all the songs that STEVE RED published up till then, besides the audio version of two songs. The whole recorded material of the concert appeared for the public in October named I Don’t Care If Time Flies Too Fast , that was the first concert album of the band’s history.

The clips of the Love me the way I Am, the Don’t Try To Disturb Me, the Finally We Fly Away), and the We Could Start It All Again were presented on the MSat TV Music Box list for months. They gave different concerts in Prague in 1996.

Vörös István

They were the first to be invited to the military base of IFOR at Taszár, where they also played Born In The U.S.A.

About this concert there was reported in a Bruce Springsteen fan magazine, Cadillac Range, too.

This was the way they got to be known in the USA.

They got in contact with Joe D’Urso, a singer, songwriter guitar player, who visited Europe in July 1997. They had three concerts together, in Budapest, one in Pozsony and one in Prague. D’Urso also visited Hungary in February 1998.

Vörös István

“… and here we’re in the old place”

The other important event of 1997 was the début of CD This Town Ain’t Big Enough For Us.

One scene of the video clip made for the song The Song’s Still Like In the Ol’Days was a Football Stadium.

Vörös István
Vörös István

“The lone traveller”

STEVE RED started his solo career in c1999. He sings his songs accompanied by guitars and harmonica.

He workson a new record material with a more intimate mood and a oneand a half hourlong acoustic show.

He debuted in the first Hungarian TV Shaw, where he introduce the song, Place To Hyde.

One of his acoustic concerts was recorded by TV 11 and will soon be broadcast by several TV stations. Besides his new works he scored some of his previous songs to acoustic guitar, harmonica and mandolin are also part of his programs.

His first English Album was published in 1999. Its title is To Get On With Me.

He brought out his CD called Sunlovers in October with his love songs written between 1990 & 1999.

The Loner album came in November 2000 which was very much waited by the fans.

„We find each other, won’t we? You just need a sign!”

biografia14

The Loner consist of 12 brand new songs. The atmosphere and the sound can’t be compared with anything heard before. The songs are so magnetic that they can be played not only in big arenas but on smaller stages, in more intimate places, too.

The songs are about different topics and moods My Innermost Self is I Won’t Wait Till the Sun Goes Down shows men’s midlife crisis after the age of 40. The Bachelor Song is a humorous song at the end of the scale.

The atmosphere was as good as always both on the stage and among the audience. They had been waiting for this reunion and were singing along the new and the old songs as well.

The members of the band were:

Boros Attila – synthesizer – Hotváth Róbert – drums, Kékkoi Zalán – guitar, Kucsera Géza – saxophone, Kolbe Gábor – percussion, Markos Gergely – bass

Guests:

– Jankai Béla the first Prognozis’ member (especially, interestingly they started rehearsing exactly 20 years before in a wooden cottage in Budaors)

– Menyhért Judit – singing duet with Vörös Pisti.

A film version is being made on the concerts, which with be shown nationwide in spring.

Vörös István

„New hope comes with the morning”

The Loner was a prediction for the performer. He was invited to perform 3 consequtive nights during an international festival in Querétaro, Mexico between the 16th – 18th of March 2001. He sang his songs in English and Spainish.

The public was captured just like the Hungarian fans by his performance. Everybody was singing the chorus of the Bachelor Song in Spanish with him. This must have been the reason why the Mexican TV wanted an interwiew with him after the concerts.

One of the main events in the autumn of 2001 was the concerts held in Petofi Csarnok on the 6th of October.

Posters all around the capital saidthat The City Has Become The City Of Love again, the legendary Prognosis is on stage again only performing the songs of the 80s. PECSA seemed small for the ocassion, many people wanted to see the show. Unfortunatly many couldn’t get in. The feeling was that of a class reunion where old pals were hugging one another remembering favourite songs of their teenage times.The shows was recorded by SATeLIT TV.

Vörös István

From March 9th to 26th of 2002 Istvan was on a concert tour in Mexico with his band. It included five cities, five concerts, two big festivals, and it took 23,400 km-s traveling by land, water and air.

From January on they were popularizing their English language album “To Get On With Me” This way many fans did not consider the songs foreign at all. Istvan was singing most of the songs in English and in Spanish. These were the places were they gave the concerts: Mexico City, Querétaro, Jalpan, Cumbre Tajin, Posa Rica, Amaelco and Acapulco.

From July 2002. three vocalist girls and a percussionist were added to the production.This formation got two invitations from Transylvania: Csíkszereda and Székelyudvarhely in August. Vörös István

5th october of 2002. Steve Red and his band had an unforgettable concert in a Petofi Hall in Budapest entitled: The Prognose for Autumn: Vörös István Jubilee Concert. Old friends, co-musicians come on stage.

Vörös István and his band had a concert in Petofi Hall again on 01.03. 2003. The double concert was orginased with the title “The Great Survivors of Hungarian Rock ”

On 04.10. 2003., “Prognozissimo” live CD was released, in which the greatest hits of Prognózis era can be heard.

„12 moments caught in the act”

In September 2004, the 14 th album “Caught in the Act” was released. 12 new songs, 12 moments caught in the act.

In 2004, October 9 in Petőfi Hall was the premiere of this album. The fantastic atmosphere of his show was recorded with many cameras, it was published an DVD in 2005 September.

His impressive personality carries the audience away not only during big rock festivals but during a solo acoustic show of a more intimate atmosphere, too.

biografia20

His lyric are still about peoples seeking ways while leaving in the confusion of these days.

Following the concert in Paris he had a show in Brussels in May 2006. Later in summer he and his band were guests of a festival in Transylvania. In December of 2005 he was invited to Paris and Sarajevo. He sang his songs in English and Hungarian in the Alcyon Club and in the Holiday In. In December of 2006 he played his first solo-acoustic concert in South-Korea on show, which was an event of the UN- Korea Foundation Gala. This was covered by The Korea Herald and The Korea Times.

biografia22

The first big event of 2007 took place in Petőfi Hall on 24 Feb. The city was full of ads saying ‘Let me live my own life’. Petőfi Hall was crowded with old-new friends, aquaintances, fans coming from different parts of the country. The atmosphere of the 25th anniversary concert is shown perfectly in the website’s photo album. The DVD ‘Prognosissimo’ was also published on the day of the concert.

In spring of 2008 he was invited to the 2nd Rock Arena program at the Papp Laszlo Sport Arena in Budapest, where he gave a one hour concert by the side of the best local representatives of the Hungarian rock music. In October 2009 have been started the recording of a new studio album and an other album with selected acoustic songs in Studio “Előjelek” in Budapest.

„One of the songs is about you!”

Vörös István

The year of 2010 also started eventful with several appearances abroad.

In February he gave a solo acoustic concert in Sofia at the Insitute of Hungarian Culture and thenin March he had three acoustic concerts in Toronto.In the same month he arrived at Gothenbourg on the invitation of the Korosi Csoma Society, where the audiance was enchanted for a one and a half hour by his acoustic performance.

Vörös István

On 1st of October 2010 the double album Called Magaslesen (High-stand) and Mélyföld (Dale-land) has been released. 17 brandnew songs on the High-stand album and 17 legendary selection of songs on the Dale-land album, from the time of Prognozis till today, in acoustic version. Such kind of double album is a rarity even in world relations.


Istvan Voros is giving concerts continuously in the homeland
and allover the world.

His personal magnetism is captivating the audiance not only on big stages but in the familiar frame of the solo acoustic performances.
(See the menu: Concerts!)


The members of the band:

Tót Attila – keyboard
Egri László – guitar
Vincze Zoltán – bass guitar
Horváth Róbert – drums


Vörös István